Cezara Mitea s-a alăturat firmei Stratulat Albulescu în luna octombrie a anului 2022 în calitate de avocat colaborator în cadrul departamentului de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții.
Cezara a finalizat studiile de licență în cadrul Facultății de Drept a Universității din București. De-a lungul anilor săi de studiu, Cezara și-a descoperit și urmat interesul pentru dreptul civil și cel comercial, participând la concursuri de procese simulate și la stagii de practică numeroase.
„Întotdeauna am considerat că aparțin tipologiei de oameni care își plănuiește și vizionează fiecare pas cu mult înainte să pășească pe drum – astfel că toate demersurile mele de dinainte să acced în profesia de avocat au fost calculate și, astfel, orientate după un criteriu exclusiv: acela ca viitoarea carieră să fie potrivită propriei persoane. Mi-am dorit să am o profesie presărată cu provocări, care să nu îmi impună nicio limită, în care posibilitatea plafonării să fie cât mai redusă, iar deschiderea să fie vastă - către cât mai multe domenii și către cât mai mulți oameni de la care să învăț și în jurul cărora să evoluez. Cu aceleași cuvinte definesc și profesia de avocat iar acestea sunt criteriile pe baza cărora am luat fiecare decizie cu privire la parcursul meu profesional – toate concentrate în jurul conceptului de traiectorie nemărginită”, declară tânăra.
În opinia sa, nu există niciun fel de limită în ceea ce privește capacitatea femeilor de a deveni tot ce își doresc și a-și aduce la îndeplinire toate aspirațiile. La această concluzie a ajuns în urma diferitelor experiențe de viață, trăite anterior intrării în profesie.
„Mediul juridic nu reprezintă o excepție. Acum am oportunitatea să întâlnesc zilnic exemple de femei care întăresc afirmația mea de mai sus, femei de la care pot învăța, de la care mă pot inspira și pe care am onoarea să le numesc colege. Cu siguranță că anumite concepții sădite în societate nu au evitat profesia de avocat și sunt încă de actualitate și în acest domeniu. Totuși, poate privind lucrurile idealist, cred că majoritatea acestor prejudecăți au fost spulberate, iar generațiile actuale nu se mai lovesc de ele. În această profesie avem ocazia să întâlnim, să citim despre dânsele, să colaborăm, să negociem, să pledăm împotriva sau să avem ca mentori doamne avocat în fața profesionalismului cărora toate aceste mituri pălesc. Din fericire, nu m-am întâlnit niciodată cu aceste prejudecăți, însă am întâlnit și întâlnesc zilnic exemplele de persoane la care făceam trimitere când vorbeam de demontarea lor. Cu gândul la aceste exemple, cu siguranță că dacă m-aș lovi de prejudecăți nu aș fi descurajată, ci aș face tot posibilul să demonstrez la rândul meu contrariul lor”, arată tânăra.
Colaborarea sa cu Stratulat Albulescu a început în urma unei alegeri reciproce și a avut loc în urma unui stagiu de practică efectuat pe parcursul verii dintre anul III de facultate și anul IV.
Pentru Cezara, alegerea a venit firesc. Chiar dacă a efectuat mai multe stagii de practică pe parcursul facultății, acesta a fost cel care s-a remarcat pentru eae prin multitudinea lucrurilor deprinse, prin diversitatea ariilor de practică cu care a avut contact, prin disponibilitatea și dorința viitorilor colegi de la vremea aceea de a o introduce în cât mai multe aspecte practice. „Probabil cel mai important criteriu a fost compatibilitatea incontestabilă pe care am simțit-o față de atmosfera de la locul de muncă. Astăzi, la aproximativ șase luni de când m-am alăturat echipei SAA, mi se reconfirmă zilnic că a fost alegerea potrivită. Perspectivele mele pentru următorii 3-5 ani se rezumă la a evolua cât mai mult, atât în cadrul echipei, dar și pe plan personal, deoarece sunt de părere că performanța în colectiv nu se poate atinge decât ulterior sau concomitent atingerii performanței individuale. Ulterior susținerii examenului de definitivat, aș vrea să pot simți o diferență semnificativă în ceea ce privește proiectele pe care le puteam gestiona ca avocat stagiar și a celor pe care le voi fi gestionat ca avocat definitiv”, precizează avocatul.
Din punctul său de vedere, există foarte multe criterii obiective prin care se poate măsura succesul și care sunt deopotrivă importante pentru fiecare avocat: numărul de proiecte gestionate, beneficiile financiare ale profesiei, aprecierea colegilor, numărul clienților mulțumiți, nominalizarea în topurile de anvergură internațională. „Cu toate acestea, cred că succesul constant și pe termen lung se măsoară și prin felul în care resimțim fiecare zi de muncă. Atmosfera de la birou, compatibilitatea cu colegii, apartenența la un mediu de lucru prolific în care putem evolua și în cadrul căruia ne simțim apreciați ar trebui să fie factori nelipsiți în funcție de care fiecare dintre noi își măsoară reușitele profesionale”, evidențiază interlocutoarea LadyLawyer.
Cezara Mitea afirmă fără să ezite că echipa SAA este una bine închegată, în care se pune foarte mult accent pe colaborare și sprijin. „Un aspect prioritar în cadrul echipei este buna conlucrare și atmosfera plăcută de la locul de muncă, căci doar conservând aceste valori se poate întemeia un colectiv unit. Odată cu alăturarea mea în echipa SAA, am recomandat firma multor colegi de generație, iar pe unii dintre ei mă bucur să îi numesc astăzi colegi și prieteni. Cu siguranță voi recomanda și în viitor firma atât colegilor de generație, cât și oricărei persoane care caută noi provocări profesionale”, argumentează tânăra.