Din galeria doamnelor partener de la Mușat & Asociații face parte și Iuliana Iacob (foto), care are o experiență avocațială de peste zece ani. Iuliana este specializată în domeniile arbitrajului internațional, precum și drept internațional public și privat.
Ea a fost implicată în numeroase dispute arbitrale administrate în baza principalelor reguli arbitrale acoperind un spectru larg de domenii, precum energie și resurse naturale, privatizare, construcții și infrastructură, comerț internațional.
Iuliana a asistat numeroși clienți în legătură cu aspecte sofisticate vizând materia protecției investițiilor străine și încălcări ale tratatelor bilaterale sau multilaterale de protecție a investițiilor. De asemenea, Iuliana a reprezentat clienți în dispute complexe în fața instanțelor internaționale (i.e. Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Curtea Europeană a Drepturilor Omului).
Iuliana este arbitru pe lista Curții de Arbitraj București, Curții Permanente de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț Româno-Germană (AHK), precum și Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a Bulgariei. De asemenea, Iuliana este membru al Chartered Institute of Arbitrators (MCIArb) și al ICC Institute of World Business Law.
Iuliana Iacob s-a alăturat echipei Mușat & Asociații în urmă cu mai mult de un deceniu. În toată această perioadă, a avut oportunitatea de a lucra alături de oameni minunați și de a se implica, încă din perioada stagiaturii, în cadrul unor proiecte complexe ridicând probleme de drept dificile și presupunând adesea colaborarea cu clienți și avocați din diferite colțuri ale lumii. „Exemplul unor profesioniști deosebiți și implicarea în mandate internaționale au marcat evoluția mea ca avocat”, punctează interlocutoarea BizLawyer.
Avocatul ne povestește că mandatele care i-au adus cea mai mare satisfacție și care i-au oferit oportunitatea să își pună în valoare cunoștințele și calitățile au fost fără îndoială arbitrajele internaționale și disputele în fața instanțelor internaționale în care a fost implicată de-a lungul timpului. „În particular, am simțit încă de la prima dispută arbitrală internațională la care am participat o aplecare deosebită către arbitrajul internațional, o arie de practică aparte, care mi-a adus nenumărate satisfacții profesionale. Eram încă stagiar când am început să lucrez în acest domeniu și am fost captivată din prima clipă de stilul de redactare, structura procedurilor arbitrale, sau maniera în care se desfășoară audierile”, declară Iuliana Iacob.
În ceea ce privește etapele și momentele importante din traiectoria sa profesională, ar fi greu, dacă nu aproape imposibil să aleagă un singur exemplu. „Îmi amintesc cu emoție și acum de multe clipe care mi-au adus o bucurie enormă, precum prima audiere la care am participat într-un proces arbitral internațional, prima pledoarie pe care am susținut-o în fața unui tribunal arbitral, prima comunicare de la o instanță internațională”, subliniază Partenerul Mușat & Asociații.
Nu crede că există un șablon al calităților pe care ar trebui să le dețină o femeie avocat, dar doamnele din această profesie se pot remarca prin empatie, tenacitate, creativitate, atenție la detaliu, disciplină, generozitate, abilități de comunicare și înclinația către lucrul în echipă.
Are și un sfat pentru tinerele care vor să parcurgă cu astfel de drum profesional, subliniind că trebuie aibă încredere în talentul, cunoștințele și abilitățile lor, să identifice ariile de practică și domeniile care să le aducă inspirație, bucurie și satisfacție, să găsească mentori și, cu timpul, să împartă la rândul lor sfatul și experiența proprie cu avocați mai tineri.
Iuliana Iacob (Partener, Mușat & Asociații): „Exemplul unor profesioniști deosebiți și implicarea în mandate internaționale au marcat evoluția mea ca avocat”
- Ștefania Enache
- Cariera