Contact      Login

Promovări în echipa D&B David și Baias. Ana Maria Iordache devine Partener

D&B David și Baias, societate de avocatură afiliată PwC România, anunță noi promovări în cadrul echipei sale. Promovările survin ca urmare a finalizării cu succes a procesului anual de evaluare a performantelor profesionale si au ca scop consolidarea poziției D&B ca fiind unul dintre liderii de piață în avocatura de business in domenii precum litigii, concurenta, fuziuni și achiziții (M&A), servicii financiare și real estate.

Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul litigiilor fiscale și administrative, Ana Maria Iordache a devenit Partener în cadrul D&B David și Baias. De-a lungul carierei sale, Ana Maria a reprezentat cu succes numeroși clienți, atât în fața autorităților și instanțelor de judecată din România, cât și în procedurile derulate în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Sfera sa de practică include o gama variată de litigii din domeniul dreptului fiscal, dreptului administrativ, dreptului concurenței, protecția datelor cu caracter personal, precum și litigii generate de procedura executării silite. Într-una dintre cauzele de referință în care Ana-Maria a fost implicată împreună cu echipa sa, a reprezentat cu succes în fața instanțelor naționale de judecată unul dintre cei mai importanți jucători din România pe piața de energie, într-o serie de litigii fiscale în urma cărora au fost anulate mai multe decizii de impunere și acte de executare silită. De asemenea, împreună cu colegii săi din echipa de concurență Ana-Maria a reprezentat cele mai importante companii din domeniul farmaceutic, petrol și gaze și telecom în litigii de dreptul concurenței, D&B obținând anularea sau reducerea semnificativă a amenzilor aplicate de autoritatea de concurența. Totodată, Ana-Maria a reprezentat patru clienți importanți pe parcursul procedurilor derulate în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene în dosare complexe de fiscalitate.

Ana-Maria este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea "A.I.Cuza” Iași și deține o diplomă de master în Drept European, obținută în cadrul aceleiași universități. A urmat de asemenea cursurile de Drept European ale Facultății de Drept din cadrul Universității Modena e Reggio Emilia, Italia.

Cristina Păduraru a fost promovată Avocat Senior Coordonator ca o recunoaștere a activității sale în practica de fuziuni și achiziții (M&A). De-a lungul carierei sale, Cristina a fost în mod activ implicată în numeroase proiecte de M&A, atât de partea cumpărătorului, cât și a vânzătorului, în toate stadiile unei astfel de tranzacții, de la întâlnirile preliminare, până la semnarea propriu-zisă a vânzării. De asemenea, Cristina are o bogată experiență în proiecte de restructurare, de pe piața locală și internațională, asistând clienți din mai multe industrii, specializându-se pe sectoarele de IT și tehnologie, media și industria alimentară.

Cristina a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București, este membră a Baroului București din 2012 și face parte din echipa de Corporate M&A a D&B David si Baias din septembrie 2012.

Georgiana Bălan a fost promovată Coordonator al practicii de drept imobiliar, segment în care are o experiență de peste 10 ani. Este specializată în tranzacții imobiliare și în acordarea de asistență în procesul de construire. De-a lungul carierei sale, Georgiana a asistat o multitudine de clienți în tranzacții imobiliare, asocieri în participațiune, dezvoltări de proiecte imobiliare, închirieri, contracte comerciale și aspecte de drept societar.

A fost implicată în mari proiecte de dezvoltare și a acordat asistență clienților în toate etapele proiectului, de la achiziționarea terenului, până la deschiderea afacerii și operarea sediului. A fost recent implicata în procesul de edificare a mai multor fabrici de producție în România și în importante transferuri de proprietăți imobiliare comerciale și logistice.

Georgiana a absolvit cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității București și s-a alăturat echipei D&B în 2013. Încă de la venirea sa, a depus eforturi considerabile pentru dezvoltarea practicii de real estate. Georgiana se distinge printr-o excelentă înțelegere a businessului, abordarea creativă și mereu orientată spre client, precum și printr-un entuziasm molipsitor.

Ovidiu Bold a fost promovat în poziția de Avocat Senior Coordonator în cadrul D&B David și Baias. Având o experiență de peste 10 ani în cadrul proiectelor de Servicii Financiare, Ovidiu este specializat în dreptul bancar, de asigurări, drept societar și protecția datelor cu caracter personal. Ovidiu a acordat asistență juridică instituțiilor de credit, instituțiilor financiare nebancare, societăților de asigurări și societăților ale căror acțiuni sunt admise la tranzacționare pe o piață reglementată, cu privire la efectuarea de operațiuni precum transferul de portofolii de credite, modificări în structura acționariatului, analize de due dilligence, structurare a diverselor produse bancare (e.g. reverse factoring).

Ovidiu a fost de asemenea implicat în constituirea unei instituții de credit, înregistrarea unor instituții financiare nebancare, fuziunea unor societăți de asigurare și oferă asistență juridică continuă clienților în relația cu autoritățile de supraveghere din sectorul financiar din România, precum BNR și ASF. Ovidiu a oferit asistență în cadrul procedurilor de negociere desfășurate pentru intrarea pe piață a unei instituții de credit din Uniunea Europeană (în parteneriat cu un furnizor de servicii telecom), precum și pentru înființarea sucursalei instituției de credit în România.

Ovidiu a absolvit Facultatea de Drept în cadrul Universității București în 2007 și este membru al Baroului București.

Cu experiență în diverse proiecte imobiliare, inclusiv tranzacții, Anca Alexandrescu a fost promovată în cadrul echipei D&B în poziția de Avocat Senior. Anca a acordat asistență atât unor dezvoltatori locali, cât și internaționali, implicați în proiecte imobiliare și proiecte de infrastructură în România. A fost implicată în diverse tranzacții, inclusiv achiziții de păduri, terenuri agricole, parcuri solare și eoliene. Anca a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București și este membră a Baroului București din 2009. În noiembrie 2017 s-a alăturat echipei de Corporate M&A din cadrul D&B David și Baias.

Promovată în poziția de Avocat Senior, Romana Hirițiu face parte dintr-o echipă de avocați specializați în proiecte de drept societar complexe. Expertiza sa constă în drept comercial și societar și include structurări de grupuri naționale și internaționale de societăți, fuziuni domestice și transfrontaliere, divizări, vânzări și achiziții de acțiuni sau active, într-o varietate de industrii precum cea alimentară, cea a produselor industriale, retail și distribuție, materiale de construcție, și domeniul bancar.

Romana este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Este membră a Baroului Cluj din 2013 și a celui din București din 2015. Face parte din echipa de Corporate M&A a D&B David și Baias din mai 2015.

Adina Oprea a fost promovată Avocat Senior și face parte din echipa de Corporate M&A a D&B David și Baias din ianuarie 2014. Este specializată în drept societar și comercial. Domeniile sale de expertiză includ fuziuni și achiziții, precum și dreptul muncii și reglementări din domeniul energiei și dreptul mediului. Adina a fost implicată în numeroase tranzacții, atât de partea cumpărătorului, cât și de partea vânzătorului, proiecte de due diligence, precum și în proiecte de restructurare și reorganizare a societăților (fuziuni, divizări, transfer de afacere etc).

Adina este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Titu Maiorescu și membră a Baroului București din anul 2014. Deține o diplomă de masterat în dreptul afacerilor și un certificat de absolvire a cursului „Bazele antreprenoriatului”, livrat de Institutul de Antreprenoriat din cadrul Universității de Științe Aplicate din Frankfurt.

„Aceste promovări nu dovedesc doar dezvoltarea și creșterea firmei, ci și ambiția și dedicarea oamenilor care o alcătuiesc. Sunt mândru de fiecare dintre colegii noștri proaspăt promovați, deoarece traiectoria lor profesională alături de D&B David și Baias arată dorință de creștere, de învățare, de inovare și de a deveni zi de zi mai buni. Fiecare dintre acești colegi este un exemplu de excelență profesională și de apropiere și grijă față de clienții si colegii lor, valori caracteristice D&B David și Baias, pe care le-au insuflat și echipelor lor. Vreau să-i felicit pentru această reușită profesională și să le urez mult succes în proiectele viitoare”, a spus Sorin David, Avocat Partener Coordonator al D&B David și Baias.