Douăzeci și cinci de avocate din România au intrat în topul global al celor mai buni profesioniști ai dreptului, întocmit de IFLR 1000, unul dintre cele mai apreciate ghiduri independente la nivel internațional, care alcătuiește anual clasamente ale caselor de avocatură din toate jurisdicțiile importante, cercetarea fiind axată pe expertiza din domeniile serviciilor financiare și a fuziunilor și achizițiilor. Topurile sunt alcătuite în urma unor analize riguroase, a interviurilor cu clienții și competitorii firmelor, anul acesta echipele de cercetare fiind localizate în Londra, New York, Hong Kong și Sofia.
Cea de-a cincea ediție a Women Leaders recunoaște un grup select ce numără aproape 1000 de avocați la nivel global, evidențiind femeile considerate a fi Leading Lawyers la nivel național în jurisdicțiile cercetate de IFLR 1000. Echipa de cercetare a examinat prezentările culese de la câteva mii de firme, a realizat sute de interviuri cu parteneri din aceste firme și a analizat alte mii de referințe pentru a decide care avocați ar trebui evidențiați în ediția 2022 a IFLR1000 Women Leaders.
Avocatele prezentate în acest ghid au o experiență tranzacțională bogată, un track record impresionant și au fost recomandate în mod constant de către clienți și colegi pentru calitatea consultanței și a serviciilor oferite. În acest ghid au intrat avocatele care activează în domeniile tranzacțiilor financiare și corporative, în sfera reglementărilor, sau desfășoară activități contractuale, de licențiere sau de reglementare, legate de dezvoltarea proiectelor.
Din România, în acest top sunt parteneri ai firmelor CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang, Clifford Chance Badea, Popovici Nițu Stoica & Asociații, Schoenherr, Reff & Asociaţii, NNDKP, Mușat & Asociații, Dentons Europe - Zizzi-Caradja si Asociatii, Suciu Popa, Leroy & Asociaţii și Ţuca Zbârcea & Asociaţii.
Cristina Reichmann Virtopeanu, Partner, Head of FIS, Fintech and Structured Finance în cadrul biroului din România al CMS, împreună cu Ana Radnev, Partner și Head of Finance și Varinia Radu, Partner, Deputy Head of EPC, CEE | Head of Energy and Projects, Romania | Head of Oil & Gas, CEE se află pe lista celor mai apreciate femei avocat din România.
Pe aceeași listă se află și Nadia Badea, Partener global Clifford Chance și Mădălina Rachieru-Postolache, partener Clifford Chance și coordonatoarea practicii Pieţe de Capital la Clifford Chance Badea.
De la NNDKP, ghidul juridic a evidențiat cele mai multe femei avocat: Manuela Nestor, Co-Managing Partner, Adriana Gaspar, Senior Partner, Alina Radu - partenerul care coordonează practica de Banking & Finance, Adina Chilim-Dumitriu, Partener, Co-head al practicii de Public Procurement and PPP, Ruxandra Maria Bologa, Partener și Gabriela Cacerea, Partener.
Popovici Nițu Stoica & Asociații este reprezentată în acest ghid de partenera Irena Anca Tudorie, Mușat & Asociații – de partenera Monia Dobrescu, iar Reff & Asociaţii - de partenera Georgiana Singurel.
De la Schoenherr & Asociații sunt nominalizate trei partenere: Monica Cojocaru, Mădălina Neagu și Narcisa Oprea, cu același număr de avocate fiind prezentă în acest ghid și Suciu Popa: Cleopatra Leahu, Luminiţa Popa și Miruna Suciu.
De la Dentons Europe - Zizzi-Caradja si Asociatii, Women Leaders sunt recunoscute partenerele Loredana Chitu și Simona Marin, iar de la Leroy & Asociaţii – partenera Andreea Toma.
Pe lista celor mai apreciate femei avocat din România se află de asemenea, partenerele Gabriela Anton și Silvana Ivan de la Ţuca Zbârcea & Asociaţii.
IFLR 1000 este editat de Euromoney Legal Media Group, unul din cele mai prestigioase grupuri editoriale internaționale specializate în publicații și ghiduri juridice pe diverse arii de practică.